Foşti directori Electrica, urmăriţi penal pentru achiziţii nejustificate de echipamente de lucru

Postat la 18 iunie 2014 51 afişări

Un număr de trei foşti directori din cadrul Electrica sunt urmăriţi penal de procurorii anticorupţie pentru că, între 2004 şi 2005, au fost cumpărate echipamente de protecţie şi echipamente de lucru de la un singur furnizor în cantităţi nejustificat de mari şi la preţuri supraevaluate, conform DNA.

Foşti directori Electrica, urmăriţi penal pentru achiziţii nejustificate de echipamente de lucru

 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX că au început urmărirea penală pe numele lui Nicolare Coroiu, director general al SC Electrica SA, la data faptelor, Constantin Chivulescu, fost director al Direcţiei Finanţe Patrimoniu al SC Electrica SA, şi Constantin Oprea, la data faptelor director general al SC Electrica Serv SA, structură desprinsa din Electrica SA ca urmare a reorganizării. Toţi cei trei sunt suspectaţi de anchetatori de abuz în serviciu.

De asemenea, procurorii au mai început urmărirea penală şi faţă de nouă alte persoane, care au avut funcţii în cadrul Sucursalelor de Întreţinere şi Servicii Energetice (SISE) Moldova şi Muntenia Nord, ei fiind suspectaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată. Este vorba despre Petru Andronache, Paula Livinţ, Vasile Adam, Sorin Popescu, Mihai Săraru, Nicolae Rotărescu, Sorin-Paul Iliescu, Nicuşor Bolboacă şi Ionela Dolea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fosti-directori-electrica-urmariti-penal-pentru-achizitii-nejustificate-de-echipamente-de-lucru-12782335
12782335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.