SpitalOnline.ro: venituri estimate pentru primul an de şase ori mai mari decât investiţia

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 iunie 2014 63 afişări

SpitalOnline.ro, prima platformă de live chat medic - pacient la nivel european, se lansează în România la iniţiativa antreprenorială a unui grup de medici români, cu suportul unor specialişti din Marea Britanie, în urma unei investiţii de aproximativ 30.000 de euro. Proiectul reprezintă o alternativă rapidă a consultaţiilor medicale clasice prin care pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite în cadrul a 30 de specialităţi, susţinute iniţial de un număr total de 150 medici.

SpitalOnline.ro: venituri estimate pentru primul an de şase ori mai mari decât investiţia

”Trăim într-o eră a vitezei şi a digitalului, iar interacţiunea medic-pacient trebuie să ţină pasul cu aceste schimbări tehnologice. De aceea, SpitalOnline.ro îşi propune să răspundă acestei nevoi a pacienţilor de a putea comunica oricând cu medicul lor, de a pune întrebări şi a primi răspunsuri chiar şi în afara programului clasic de consultaţii. Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre vizitele la un spital sau la o clinică offline, pentru generarea unui diagnostic şi a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate. De asemenea, dacă ne uităm pe internet, pe forumuri, observăm că sunt sute de oameni care caută online răspunsuri la diverse probleme medicale. Vrem să evităm ca aceşti oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, să ajungă să se trateze după ureche”, a declarat dr. Mihai Râşcu, fondatorul SpitalOnline.ro.

Medicii SpitalOnline.ro oferă consiliere permanentă pentru urgenţe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive, precum şi tratament medical de primă intenţie. De asemenea, aceştia pot elibera adeverinţe valabile în orice ţară din Uniunea Europeană, reţete, trimiteri şi scutiri medicale.

Pentru ca un pacient să intre în legătură cu medicul, acesta trebuie să urmeze câţiva paşi simpli. După crearea unui cont pe site, pacientul selectează specialitatea medicală dorită şi consultă lista medicilor. Printr-un icon specific, poate vedea care dintre medici sunt online şi care nu. Dacă medicul dorit nu este online la momentul respectiv, pacientul se poate programa pentru o consultaţie ulterioară sau poate accesa unul dintre medicii disponibili. înainte de a intra în legătură cu medicul, pacientul va efectua plata online, iar apoi va beneficia de un consult prin chat – care poate fi text, audio şi/sau video. în plus, pacientul îi poate trimite medicului fişiere în orice format (copii ale analizelor medicale şi altele), iar fiecare utilizator va dispune de un dosar personal şi confidenţial, la care vor avea acces doar acesta şi medicul său.

Pentru medici, SpitalOnline.ro reprezintă o oportunitate de promovare şi de extindere a bazei de pacienţi. Fondatorii estimează că la un an de la lansare vor colabora cu aproximativ 400 de medici pe lună, atât medici români care profesează în ţară şi în străinătate, cât şi medici străini. Proiectul se bucură deja de susţinerea unor specialişti din Marea Britanie.

”n Marea Britanie există câteva tentative similare, însă nu este vorba despre platforme de sine stătătoare, ci de clinici online care reprezintă extensii ale clinicilor offline şi care nu dispun de un număr atât de mare de medici. Suntem în discuţii şi cu alţi colegi din Marea Britanie care doresc să ofere consultaţii online.”, afirmă dr. Umer Butt, Senior Knee and Arthroscopic Shoulder Surgeon în cadrul CircleBath Londra, un spital privat de top, parte a celui mai mare parteneriat medical public-privat din Marea Britanie.

Fondatorii SpitalOnline.ro îşi propun ca, în timp, să construiască o reţea naţională de medici colaboratori şi să îşi extindă parteneriatele internaţionale către alte ţări din Europa, dar şi din America Centrală şi de Sud. La nivel de venituri, aceştia estimează că vor ajunge la aproximativ 180.000 de euro în primul an de la lansare.

Costul unei consultaţii este sub media celor din sistemul privat tradiţional – 85 de lei, respectiv 50 de lei pentru abonaţi. Costul abonamentului este de 190 lei/ an.

SpitalOnline.ro este prima platformă de live chat medic-pacient din Europa, prin intermediul căreia pacienţii au acces instant şi nonstop la 30 de specialităţi medicale şi 150 de medici. Prin intermediului chat-ului – text, audio sau video, pacienţii primesc consiliere imediată pentru orice problemă medicală, precum şi recomandări de tratament, reţete, scutiri şi adeverinţe medicale. Pacienţii pot intra în dialog atât cu medici români, de pe teritoriul întregii ţări, cât şi cu specialişti străini.

Printre specialităţile medicale disponibile în prezent se numără: alergologie, boli infecţioase, cardiologie, dermatovenerologie, diabet şi nutriţie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, medicină de familie, medicină generală, medicină internă, medicină sportivă, nefrologie, neurologie, oftalmologie, oncologie, ORL, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, psihologie, reumatologie, stomatologie, urologie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/spitalonline-ro-venituri-estimate-pentru-primul-an-de-sase-ori-mai-mari-decat-investitia-12774756
12774756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.