Ford România renunţă la 680 de angajaţi până la finalul anului pe fondul reducerii producţiei

Postat la 19 noiembrie 2014 42 afişări

Ford România vrea să reducă numărul angajaţilor uzinei de la Craiova cu 680 de salariaţi până la finalul anului, pe fondul creşterii zilelor fără producţie şi a cererii tot mai mici pentru B-Max.

Ford România renunţă la 680 de angajaţi până la finalul anului pe fondul reducerii producţiei

„Ca urmare, Ford România implementează un program de încetare voluntară a contractelor individuale de muncă, ce vizează aproximativ 680 de angajaţi din cadrul uzinei noastre. Toţi angajaţii fabricii din Craiova se pot înscrie în acest program până la data de 18 decembrie 2014. În acelaşi timp, vor începe consultările cu sindicatele în legătură cu posibila concediere pe motive economice, în cazul în care prin încetările voluntare nu va fi atinsă ţinta de reducere de personal”, au spus reprezentanţii Ford România. Pe de altă parte, compania a şi angajat peste 700 de oameni în ultimii ani.

Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuală a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă, în opinia celor de la Ford România.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ford-romania-renunta-la-680-de-angajati-pana-la-finalul-anului-pe-fondul-reducerii-productiei-13596176
13596176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.