Fiica lui Luchi Georgescu se pregăteşte să preia un business de peste 50 de milioane de euro

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 noiembrie 2014 11402 afişări

În clădirea de birouri de la ieşirea din Bucureşti spre Constanţa, Ada Georgescu, 26 de ani, îşi petrece cea mai mare parte a timpului. Unica fiică a antreprenoarei Luchi Georgescu, proprietara producătorului de vinuri Vincon Vrancea, a celui de mezeluri Meda Prod ’98, dar şi a unei firme de construcţii şi a două hoteluri pe litoral, lucrează zilnic alături de mama sa în sediul companiei de lângă Bucureşti.

Fiica lui Luchi Georgescu se pregăteşte să preia un business de peste 50 de milioane de euro

Ada Georgescu, o prezenţă deocamdată discretă în mediul de afaceri autohton, munceşte în prezent în diferite departamente ale firmelor mamei sale. Tânăra are mai bine de trei ani de experienţă în companii, fiind implicată în afaceri imediat după ce a terminat studiile de Business Administration la Londra.

„Drumul ei trece prin toate departamentele şi apoi cred că vom avea o discuţie prietenoasă“, afirma anterior Luchi Georgescu, întrebată despre probabilitatea de a-şi lăsa, la un moment dat, afacerile pe mâinile fiicei sale: „Una este să vrei şi să nu poţi, alta e să nu poţi şi să vrei şi alta e să poţi şi să vrei“.

Vincon şi Meda au vânzări anuale de 30 şi, respectiv, 23 de milioane de euro pe piaţa locală, iar Luchi Georgescu a refuzat în repetate rânduri să vândă firme din grup către investitorii care au ofertat-o.


Alexandra Copos de Prada (Ana Pan şi Ana Hotels), Roxana Cepalis (Te Rox-Prod), Theodora Bucur Popa (Transavia), Ioana Şucu (Iconic Health, Iconic Food), Isabelle Iacob (Help Net), Alina Barcaru (Farmexim), Daniela Bîzgan (Marelvi), Adina Ionescu (Lemet), Ada Georgescu (Meda şi Vincon), Adina Niculae (InterAgro), Diana Videanu (Titan Mar şi Marmosim) şi Andra Timiş (CrisTim) vor prelua în câţiva ani afacerile părinţilor, urmând să aibă pe mână businessuri care, cumulate, ajung la aproape 2 miliarde de euro şi zeci de mii de angajaţi.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a revistei Business Magazin, începând de luni, 17.11.2014.

Urmărește Business Magazin

/analize/fiica-lui-luchi-georgescu-se-pregateste-sa-preia-un-business-de-peste-50-de-milioane-de-euro-13588383
13588383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.