LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Ford desfiinţează 950 de locuri de muncă în Rusia, în urma declinului cererii şi deprecierii rublei

Postat la 02 aprilie 2014 51 afişări

O companie mixtă a Ford cu un partener local în Rusia desfiinţează circa 950 de locuri de muncă de la două fabrici, situate lângă Sankt Petersburg şi în regiunea Tatarstan, ca urmare a deprecierii rublei şi declinului cererii.

Ford desfiinţează 950 de locuri de muncă în Rusia, în urma declinului cererii şi deprecierii rublei

 Astfel fabrica de lângă Sankt Petersburg va renunţa la circa 700 de posturi, din cauza trecerii la producţia cu un singur schimb în iunie, a declarat John Gardiner, purtător de cuvânt al Ford. Alte 250 de posturi temporare vor fi desfinţate la o fabrică din regiunea Tatarstan, transmite Bloomberg.

Fabricile sunt deţinute de Ford Sollers, companie mixtă a Ford şi Sollers.

Piaţa auto din Rusia se afla în declin încă dinainte ca anexarea regiunii Crimeea şi masarea de trupe la graniţa estică a Ucrainei să atragă sancţiuni asupra Rusiei, în cea mai gravă criză a relaţiilor cu Occidentul de la încheierea Războiului Rece.

Vânzările de autovehicule au scăzut cu 4% în primele două luni ale anului, după un declin de 5,5% anul trecut, la 2,78 milioane de unităţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ford-desfiinteaza-950-de-locuri-de-munca-in-rusia-in-urma-declinului-cererii-si-deprecierii-rublei-12387458
12387458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.