Focul Solidarităţii maghiarilor s-a aprins în mai multe localităţi din Harghita, din iniţiativa UDMR

Postat la 05 iunie 2013 37 afişări

Focul Solidarităţii s-a aprins, marţi, în 22 de localităţi din Harghita, iniţiatorul acţiunii, Organizaţia teritorială a UDMR, dorind să atragă atenţia că maghiarii nu renunţă la învăţământul universitar în limba maternă, nu doresc separarea judeţelor din secuime şi cer dreptul la autodeterminare.

Focul Solidarităţii maghiarilor s-a aprins în mai multe localităţi din Harghita, din iniţiativa UDMR

 În pofida ploii torenţiale, câteva zeci de persoane s-au adunat, marţi seară, la ora 21.00, în faţa Cetăţii Miko din Miercurea Ciuc, unde au aprins Focul Solidarităţii, manifestări similare fiind anunţate în alte 21 de localităţi din judeţ.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, a declarat că astfel s-a dorit să se atragă atenţia guvernanţilor că secuii există şi luptă pentru drepturile lor.

"Dăm un semnal clar că încă existăm şi, în pofida vremurilor grele care au trecut peste noi, încă luptăm. Era o vorbă la Europa Liberă, că în România se cultivă trei tipuri de secară: se cară nemţii, se cară ungurii, că alţii s-au cărat de mult. N-aş vrea, de exemplu, să fie primar maghiar la Târgu Mureş cum este acum primar german la Sibiu, ca să ajungă vorbitorii de limba maghiară într-o minoritate, cum sunt vorbitorii de limbă germană la Sibiu", a spus primarul din Miercurea Ciuc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/focul-solidaritatii-maghiarilor-s-a-aprins-in-mai-multe-localitati-din-harghita-din-initiativa-udmr-10928691
10928691
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.