LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

FMI: Grecia a făcut progrese. Obiectivul major este revenirea la creştere

Postat la 07 mai 2013 24 afişări

Grecia a făcut progrese şi a parcurs un drum lung pentru redresarea finanţelor publice, dar provocarea majoră este revenirea la creştere economică, potrivit Fondului Monetar Internaţional.

FMI: Grecia a făcut progrese. Obiectivul major este revenirea la creştere

 În afara progreselor realizate de Grecia pentru depăşirea problemelor şi eforturile de redresare a economiei, FMI notează necesitatea de continuare a reformelor structurale şi de restabilire a încrederii, care să susţină creşterea, prin investiţii.

"Revenirea la creştere este o condiţie prealabilă pentru reuşita Greciei", se arată într-un raport al FMI, realizat după misiunea FMI şi a reprezentanţilor Uniunii Europene din luna aprilie.

La încheierea misiunii, creditorii Greciei, respectiv UE şi FMI, au furnizat o tranşă de împrumut de 2,8 miliarde de euro, care era blocată din martie.

În cazul în care Grecia va obţine un excedent primar al bugetului de stat, care exclude serviciul datoriei de stat, Grecia poate solicita o reducere suplimentară a datoriilor, după două operaţiuni de acest tip efectuate deja în 2012

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-grecia-a-facut-progrese-obiectivul-major-este-revenirea-la-crestere-10853459
10853459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.