FMI: Datoriile statelor dezvoltate ar putea cauza o criza fiscala

Postat la 21 martie 2011 21 afişări

Datoriile statelor dezvoltate, estimate sa atinga in acest an un nivel record pentru perioada de dupa Al Doilea Razboi Mondial, sunt nesustenabile si risca o viitoare criza fiscala, a declarat directorul general adjunct al Fondului Monetar International (FMI), John Lipsky, citat de Bloomberg.

In medie, datoriile statelor dezvoltate vor depasi 100% din Produsul Intern Brut in acest an pentru prima data de la razboi, a spus Lipsky, intr-un discurs sustinut la Beijing. "Impactul negativ al crizei asupra finantelor publice trebuie rezolvat inainte sa inceapa sa afecteze recuperarea si sa creeze noi riscuri. Principala provocare este de a evita o potentiala criza fiscala si de a crea, in acelasi timp, locuri de munca, sustinand si coeziunea sociala", a spus oficialul Fondului. Viziunea lui Lipsky contrazice opiniile laureatului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz, exprimate la acelasi forum, potrivit caruia pentru favorizarea cresterii sunt necesari noi stimuli fiscali, iar statele europene, concentrate pe austeritate, au perspective slabe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
datorii,
state,
FMI,
John Lipsky
/actualitate/fmi-datoriile-statelor-dezvoltate-ar-putea-cauza-o-criza-fiscala-8081330
8081330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.