FMI: China poate amortiza impactul unei eventuale crize globale, declanşate de Europa şi SUA

Postat la 13 octombrie 2011 16 afişări

China are capacitatea de a-şi apăra economia de riscurile globale, iar Beijingul poate lua măsuri care să amortizeze impactul unei eventuale crize globale declanşate de turbulenţele din Europa şi de frânarea creşterii economice a Statelor Unite, a declarat joi un oficial FMI.

Directorul Departamentului Asia Pacific al Fondului Monetar Internaţional, Anoop Singh, a sugerat de asemenea că China şi alte economii care depind de exporturi au responsabilitatea de a reechilibra economia globală prin consolidarea surselor interne de creştere.

El a arătat că guvernul chinez "are puterea să reacţioneze", dacă riscurile care ameninţă economia globală se vor materializa.

"Este important de observat: chiar şi reacţia Chinei ar putea amortiza şocul numai parţial. Nu ar putea amortiza integral şocul", a spus Singh într-o conferinţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
China,
crize globale,
Europa
/actualitate/fmi-china-poate-amortiza-impactul-unei-eventuale-crize-globale-declansate-de-europa-si-sua-8863034
8863034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.