FMI avertizeaza SUA sa majoreze rapid plafonul de indatorare

Postat la 26 iulie 2011 13 afişări

Fondul Monetar International (FMI) a avertizat luni Statele Unite ca trebuie sa majoreze rapid plafonul de indatorare si sa aduca datoriile sub control, pentru a proteja economia mondiala.

FMI a constat intr-un raport de evaluare a perspectivelor economiei americane ca ritmul lent de redresare poate continua, cu unele ajustari fiscale, dar a notat ca datoriile publice reprezinta un motiv de ingrijorare. "Directorii din board-ul FMI au subliniat nevoia urgenta de crestere a limitei de indatorare a guvernului federal, dar si necesitatea unui acord cuprinzator referitor la un program pe termen mediu de consolidare a bugetului", se arata in raport. Termenul limita pana la care guvernul american mai are dreptul sa se imprumute, 2 august, se apropie, dar congresmenii republicani si democrati au refuzat pana acum sa ajunga la un compromis pentru majorarea pragului de indatorare, in prezent de 14.300 miliarde de dolari, si in privinta cheltuielilor publice si a impozitelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
economie,
indatorare,
fmi,
plafon
/actualitate/fmi-avertizeaza-sua-sa-majoreze-rapid-plafonul-de-indatorare-8524527
8524527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.