FMI are nevoie de capital suplimentar de 350 miliarde dolari pentru a combate crizele economice

Postat la 15 octombrie 2011 13 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea avea nevoie de capital suplimentar în valoare de circa 350 de miliarde de dolari, pentru a avea capacitatea de a combate crizele economice, a declarat vineri o sursă dintr-un stat emergent membru în G20.

Oficialul de rang înalt a spus că o eventuală recapitalizare a FMI nu va face parte din planul anti-criză care va fi prezentat de liderii zonei euro în această lună. O a doua sursă prezentă la discuţiile de la Paris ale miniştrilor de Finanţe ai statelor din G20 a avertizat că sunt şanse reduse pentru un acord de majorare a capitalului Fondului, la întâlnirea de două zile care începe vineri seara. FMI analizează dacă îşi poate mări capacitatea de împrumut în caz de urgenţă prin emisiuni de obligaţiuni sau credite bilaterale, ca parte a unui proces de evaluare a resurselor de combatere a crizelor mandatat de directorul general Christine Lagarde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
economie,
capital,
combatere,
crize
/actualitate/fmi-are-nevoie-de-capital-suplimentar-de-350-miliarde-dolari-pentru-a-combate-crizele-economice-8869948
8869948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.