FMI a aprobat a cincea revizuire a acordului cu România şi disponibilizarea a 475 milioane de euro

Postat la 23 iunie 2012 12 afişări

Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat vineri cea de-a cincea revizuire a acordului preventiv cu România şi, concomitent, disponibilizarea a încă 519,4 milioane euro din suma totală de 3,5 miliarde euro.

"Votul a arătat că Guvernul este angajat în respectarea acordului cu FMI. În timpul dezbaterilor, membrii board-ului au transmis autorităţilor române să accelereze reformele structurale pentru a creşte competitivitatea economiei. Au fost lucruri generale privind reformele structurale, consolidarea fiscală şi politica monetară, care trebuie să rămână în continuare prudentă în condiţiile turbulenţelor din zona euro", a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu. Autorităţile române au indicat că vor trata în continuare acordul ca preventiv, aceasta înseamnând că nu intenţionează să tragă din fonduri disponibile, se arată într-un comunicat al FMI.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
fmi,
disponibilizare,
board,
acord
/actualitate/fmi-a-aprobat-a-cincea-revizuire-a-acordului-cu-romania-si-disponibilizarea-a-475-milioane-de-euro-9774940
9774940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.