Flutur: Cadastru gratuit, cofinanţare de 70% şi o bancă agricolă, pentru proiecte UE în agricultură

Postat la 22 iunie 2013 109 afişări

Secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă că pentru promovarea proiectelor europene de dezvoltare a agriculturii este nevoie de realizarea cadastrului gratuit, de creşterea cofinanţării la 70 la sută, dar şi de o bancă agricolă care să asigure finanţarea în domeniu.

Flutur: Cadastru gratuit, cofinanţare de 70% şi o bancă agricolă, pentru proiecte UE în agricultură

Flutur a declarat, după înfiinţarea în cadrul PDL Suceava a comisiei de Agricultură, Dezvoltare Rurală şi Mediu, că Guvernul va trebui să asculte vocea fermierilor astfel încât agricultura să devină motorul de dezvoltare a ţării.

El a spus că lipsa cadastrului creează probleme şi îngreunează promovarea de proiecte cu finanţare europeană, iar în lipsa unei pieţe funciare samsarii de terenuri le cumpără "pe nimic".

Liderul PDL a spus că proiectul pilot iniţiat în guvernarea PDL pentru realizarea cadastrului gratuit este oprit, în Suceava fiind două comune beneficiare ale acestui program.

"Vom cere Guvernului să se realizeze cadastrul cu fonduri ale Uniunii Europene", a spus Flutur.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/flutur-cadastru-gratuit-cofinantare-de-70-si-o-banca-agricola-pentru-proiecte-ue-in-agricultura-11003698
11003698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.