Florin Talpeş, despre noul produs lansat de companie: Bitdefender Box va înlocui în trei ani soluţiile de securitate din prezent

Autor: Razvan Muresan Postat la 06 mai 2015 768 afişări

Florin Talpeş, despre noul produs lansat de companie: Bitdefender Box va înlocui în trei ani soluţiile de securitate din prezent

Compania Bitdefender, producător român de soluţii de securitate informatică, a lansat recent în Statele Unite ale Americii soluţia hardware de securitate pentru familii Bitdefender Box. Produsul înglobează tehnologii bazate pe 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipa românească a Bitdefender. Bitdefender Box este un produs considerat de analişti drept revoluţionar, ce defineşte o nouă categorie, Security for the Internet of Things, şi care cel mai probabil va înlocui în următorii ani soluţiile de securitate actuale.

"Acest produs (Bitdefender Box - n.red) va înlocui în trei ani actualele soluţii de securitate individuale. Promovăm acest produs exclusiv online pe piaţa din SUA şi pe Amazon, urmând să îl ducem către alte pieţe mature. Estimăm că vom avea vânzări de câteva sute de mii de unităţi pe piaţa americană în primele 12 luni după momentul lansării", a declarat Florin Talpeş, cofondatorul companiei.

Bitdefender Box a fost dezvoltat integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România şi poate fi controlat de la un pupitru de comandă disponibil pe smartphone, care permite monitorizarea atacurilor informatice de pe diverse terminale.

"Ţintim doar consumatorii casnici, dar urmează să ne gândim şi la dezvoltarea produsului pentru IMM-uri. Box-ul este o cutie propriu-zisă, este un hardware care se instalează pe reţeaua de acasă şi apoi există diverşi agenţi pe care îi instalăm pe diverse terminale", a mai spus Florin Talpeş.

Bitdefender SRL, cel mai mare producător de software controlat de români, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 276,89 milioane de lei, dintre care peste 95% reprezintă exporturi pe toate continentele.

Compania a anunţat că va furniza în premieră în 2015 cifra de afaceri consolidată a holdingului Bitdefender, înregistrat în Olanda în 2007.

Tehnologia Bitdefender protejează datele digitale a 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele, iar tehnologiile antivirus Bitdefender se clasează pe primul loc la nivel mondial în urma testelor specializate realizate de organisme independente de profil, printre care AV Test şi AV-Comparatives. Cele mai importante cinci pieţe pentru Bitdefender sunt SUA (care generează venituri anuale de 20 de milioane de dolari doar din vânzări online, exceptând contractele corporate), urmate de Franţa, Germania, Canada, Marea Britanie şi Australia.

Afacerea Bitdefender a fost fondată de soţii Măriuca şi Florin Talpeş. România generează sub 2% din veniturile companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitdefender box,
florin talpes,
securitate,
it
/actualitate/florin-talpes-despre-noul-produs-lansat-de-companie-bitdefender-box-va-inlocui-in-trei-ani-solutiile-de-securitate-din-prezent-14218590
14218590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.