Fitch a retrogradat ratingul Băncii Româneşti cu o treaptă, la nivelul "B-", cu perspectivă negativă

Postat la 12 iunie 2012 42 afişări

Fitch Ratings a retrogradat luni ratingul Băncii Româneşti pentru datoriile pe termen lung cu o treaptă, la nivelul "B-", cu perspectivă negativă, ca urmare a dependenţei mari de banca-mamă National Bank of Greece pentru finanţare şi lichidităţi.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost menţinut la nivelul "B", cel de viabilitate a fost revizuit de la "b" la "b-", iar cel de sprijin a fost afirmat la nivelul 5. "Retrogradarea reflectă dependenţa mare a Băncii Româneşti de finanţarea şi lichidităţile furnizate de National Bank of Greece şi incertitudinile mari legate de continuarea disponibilităţii acestui sprijin, dacă Grecia va ieşi din uniunea monetară europeană", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. La sfârşitul primului trimestru, NBG asigura 42% din necesarul de finanţare non-equity al Băncii Româneşti, reprezentat în cea mai mare parte de datorii pe termen scurt, în euro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fitch-a-retrogradat-ratingul-bancii-romanesti-cu-o-treapta-la-nivelul-b-cu-perspectiva-negativa-9736389
9736389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.