Fintech-ul LDV Exchange devine Tokero. Ce investitori au fost atraşi în prima rundă de finanţare

Autor: Andra Stroe Postat la 19 mai 2021 186 afişări

Fintech-ul LDV Exchange devine Tokero. Ce investitori au fost atraşi în prima rundă de finanţare

LDV Exchange, unul dintre cele mai populare exchange-uri cu criptomonede din România, devine Tokero. „Platforma de tranzacţionare Tokero este primul proiect de acest tip care are şi o componentă educaţională încorporată şi care aliniază România la nivel global ca experienţă de utilizare, rapiditate de tranzacţionare, siguranţă şi listare de produse. Tokero, care beneficiază de o echipă unică, din punct de vedere al modelului de business, va oferi utilizatorilor o multitudine de oportunităţi de a obţine independenţă financiară, prin diferite tipuri de investiţii”, spun reprezentanţii businessului.

Marţi, în cadrul unui webinar, Marius Morra şi Sabin Simionescu, fondatori Tokero, au anunţat atragerea unei prime runde de investiţii cu investitori strategici, rebrandingul LDV Exchange în Tokero, care se va produce gradual în următoarele 12 zile, şi numele investitorilor care s-au alăturat businessului: Răzvan Munteanu, CEO şi cofondator Stakeborg, Cristian Oneţiu, antreprenor, business mentor şi cofondator al companiei Life Care şi Avi Cicirean, fondator şi General Manager Brand Minds.

„O rundă de investiţii este un pas foarte important în viaţa oricărui start-up, pentru că înseamnă în primul rând confirmări şi faptul că ne putem dezvolta mult mai rapid decât am făcut-o până acum. Ne-am dorit foarte mult aceste confirmări, ele s-au concretizat acum, în urma unor ani intenşi de muncă şi ne bucurăm că avem în echipă şi alături de noi trei antreprenori atât de valoroşi, ca nivel de experienţă”, a declarat CEO-ul şi confondatorul Tokero, Marius Morra.

Unul dintre cei mai tineri antreprenori şi specialişti din domeniul Crypto şi Blockchain din România, Morra susţine necesitatea unei astfel de platforme în România, într-un domeniu în plină dezvoltare: „Scopul nostru, cu platforma Tokero este acela de a optimiza procesul de tranzacţionare şi schimb de Crypto. Şi, de asemenea, de a susţine procesul de educare şi informare a tuturor utilizatorilor şi a celor pasionaţi de această tehnologie, într-un limbaj accesibil, indiferent de experienţa pe care o au în domeniu, de pregătirea profesională sau de vârstă. Lumea evoluează, trăim vremuri în care progresul se face cu o viteză uimitoare, pentru a ne face viaţa mai uşoară. Blockchain şi criptomonedele vin să aducă transparenţă, rapiditate şi costuri scăzute într-un sistem financiar care pare depăşit de viteza cu care evoluează societăţile”.

La rândul său, Sabin Simionescu, cofondator şi CTO TOKERO, unul dintre cei mai  apreciaţi programatori de business din România, cu o carieră îndelungată în domeniul informaticii şi o experienţă bogată în Web, Crypto şi Blockchain, spune că „acest model de integrare pe care l-am creat ca echipă, in-house, cu externalizări iniţiale minime, ne-a permis să construim un produs asupra căruia avem o perspectivă aprofundată şi comunicare internă rapidă. Împreună putem lua orice decizie, direct în baza experienţei fiecăruia din proiectele precedente. Ne-am specializat fiecare şi în domeniile adiacente, contabilitate, legislaţie, marketing, investiţii, iar deciziile importante în companie sunt luate cu ochii pe indicatori, pe modelul data-driven-company”.

Cei doi creatori au pornit de la experienţa platformei LDV Exchange, dezvoltată împreună încă din 2017 şi care s-a dovedit un start-up de tehnologie de succes în Crypto şi Blockchain, din România. La 4 ani distanţă, „Tokero reprezintă un pas firesc în evoluţia unui astfel de proiect, un rebranding realizat nu doar pentru creşterea pe piaţa din România, dar şi pentru a se alinia la nivel european şi global, atât ca funcţionalitate, cât şi ca servicii şi rapiditate, cu pieţele şi produsele externe”, susţine Sabin Simionescu.

Reprezentanţii businessului descriu Tokero drept o platformă cu o experienţă intuitivă de utilizare şi o interfaţă simplă şi uşor de accesat.

Platforma va fi implementată gradual, în următoarele zile, pentru a face o tranziţie firească utilizatorilor actuali ai LDV Exchange, iar dintre noutăţile anunţate acum, prima va fi listarea unui token de tip stablecoin – Tether (USDTt) şi cu o serie de concursuri cu următorii tokens care vor fi listaţi. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
experienta,
romania,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.