Finlandezii de la Ruukki, în topul indicelui Dow Jones Sustainability

Postat la 15 septembrie 2011 55 afişări

Compania finlandeză Ruukki, activă şi pe piaţa din România, a promovat pe primul loc la categoria companii industriale în indicele Dow Jones Sustainability, care evaluează companiile cel mai bine poziţionate pentru dezvoltare durabilă.

Corporaţia Rautaruukki a câştigat poziţia de lider în domeniul industrial în ambele clase în care este listată: Indicele Mondial de Sustenabilitate DJSI World şi Indicele European de Sustenabilitate DJSI Europe. În aceste clase sunt incluse companiile de top preocupate de asigurarea unei dezvoltări sustenabile.

Ruukki este inclusă în indicele DJSI World pentru al patrulea an consecutiv, iar în indexul european pentru al cincilea an la rând. În indicele DJSI World sunt cuprinse 342 de componente din 30 de ţări, iar în indicele DJSI Europe sunt 172 de componente din 15 ţări europene. "În ultimii ani a putut fi observat un interes crescut în ceea ce priveşte responsabilitatea din partea investitorilor", a comentat Toni Hemminki, senior vicepreşedinte pentru tehnologie, energie şi mediu al Ruukki.

Indicele Dow Jones Sustainability evaluează din 1999 eforturile depuse de marile corporaţii în îmbunătăţirea sustenabilităţii la nivel financiar, social şi al respectului faţă de mediu, performanţele lor fiind analizate independent de compania SAM Research.

Grupul Rautaruukki, cunoscut în România prin denumirea de marketing Ruukki, furnizează componente metalice, sisteme şi sisteme integrate pentru industria construcţiilor şi pentru domeniul industrial. Compania este activă în 27 de ţări şi are 11.700 de angajaţi. Veniturile nete din 2010 au fost de 2,4 miliarde euro.

În România, compania este cel mai important furnizor de oţeluri speciale, acoperind mai mult de o treime din această piaţă. Compania este şi unul din cei mai importanţi producători de învelitori şi sisteme metalice şi una dintre puţinele active la nivel local care a reuşit în această perioadă să aibă creşteri constante ale veniturilor, mai mari de 10%. Fabrica de la Bolintin Deal este cea mai mare unitate de producţie deţinută în afara Finlandei de divizia Ruukki Construction, furnizând produse pentru toate ţările din regiune.

Compania a oferit soluţii de acoperiş şi de faţadă pentru realizarea "Casei pasive" (foto), eficiente energetic, adecvate condiţiilor climatice din România - un proiect dezvoltat în incinta Universităţii Politehnice din Bucureşti de Institutul de Studii si Proiectari Energetice, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Universitatea Tehnică de Construcţii Bucuresti, AGECOM Baia Mare şi Institutul de Cercetări Electrotehnice Bucureşti.

Ruukki este în acest proiect unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de construcţii, oferind tabla cutată pentru acoperiş şi placând faţada nordică cu tablă ondulată. Acest proiect va fi finalizat în luna noiembrie. Oţelurile realizate de companie sunt 100% reciclabile, iar învelitorile metalice au o garanţie de 50 de ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/finlandezii-de-la-ruukki-in-topul-indicelui-dow-jones-sustainability-8757290
8757290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.