Financial Times: Victor Ponta, comparat cu Viktor Orban

Postat la 09 iulie 2012 35 afişări

Premierul Victor Ponta este comparat, într-o analiză publicată luni pe un blog al Financial Times, cu omologul din Ungaria, Viktor Orban, în privinţa îngrijorării manifestate de partenerii internaţionali cu privire la situaţia politică din România.

În analiza de pe blogul Financial Times, semnată de Stefan Wagstyl, se constată că leul românesc a început săptămâna la un nivel de tranzacţionare de 4,52 unităţi faţă de un euro, mult mai slab decât cursul mediu de 4,46 lei pentru un euro, din săptămânile trecute, urmare a suspendării preşedintelui Traian Băsescu vineri, printr-un vot al Parlamentului, care a stabilit şi data referendumului privind demiterea acestuia. "În câteva săptămâni, o ţară care părea să treacă prin furtuna economic-globală cu stabilitatea politică intactă a fost aruncată în criză. Prim-ministrul Ponta şi coaliţia sa de stânga USL, care au preluat puterea la începutul lui mai, a fost acuzat de critici de nici mai mult nici mai puţin decât încălcarea Constituţiei. Contestatarii săi l-au comparat cu Viktor Orban, premierul Ungariei, care a centralizat puterea prin partidul său, Fidesz. Dar nici măcar Orban nu s-a mişcat atât de repede ca Ponta", apreciază semnatarul.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-victor-ponta-comparat-cu-viktor-orban-9835688
9835688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.