Filosofie de tânar manager de top

Autor: Ioana Matei Postat la 27 iunie 2022 35 afişări

Filosofie de tânar manager de top

La ediţia de anul acesta a anuarului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, cea cu numărul 17, am îndrăznit să ieşim din sfera întrebărilor cu care v-am obişnuit, legate de strategii de afaceri şi obiective de carieră. Am considerat că atunci când vremurile pe care le trăim sunt incerte, e nevoie de puţină introspecţie şi cred că la asta am reuşit să îi provocăm pe tinerii manageri prezenţi în catalog. Ei au vorbit despre ambiţie şi succes, despre ceea ce îi face fericiţi, despre motivaţii şi realizări.  S-au întrebat şi ce le lipseşte, dar şi care cred ei că ar fi cea mai provocare a vremurilor pe care le trăim.

Poate, cel mai inedit, a fost că i-am îndemnat să se uite la parcursul lor de până acum şi să-şi ofere chiar şi un rating pentru acesta. Nu există răspuns greşit, am apreciat sinceritatea tuturor răspunsurilor şi credem că acestea reprezintă o colecţie interesantă pentru oricine caută inspiraţie, în business, şi nu numai. Dacă ne uităm fie doar şi la titlurile pe care le-am pus fiecărui articol din acest anuar, putem să ne facem o idee despre cum gândeşte un tânăr manager sau antreprenor al al promoţiei 2022. El observă că „Abilităţile, aptitudinile sau talentul nu garantează succesul fără ambiţie şi efort susţinut”, „Drumul spre succes este mână-n mână cu talentul asumat şi dezvoltat”,  dar şi cu „cel al echipei”. De asemenea, „Munca multă, aduce succesul garantat”, iar, în vremurile de azi, „Adaptabilitatea este esenţială ”.  

Când vine vorba de motivaţii, tânărul manager din 2022 pare a fi „Motivat de câştig, însă nu cu orice cost” şi este conştient că „Realizările mari se obţin cărămidă cu cărămidă”. Totuşi, consideră că „Poţi muta şi munţii din loc cu determinare”. Învăţarea este importantă şi crede că „Fără dezvoltare, nu există relevanţă” şi că „Avem de învăţat de la toţi oamenii care ne înconjoară”. Familia este importantă pentru toţi tinerii prezenţi în acest anuar fiindcă atunci

„Când există echilibru în viaţa personală, obiectivele profesionale sunt mai uşor de atins”, iar „valorile din familie, pot fi arme în business”. La capitolul provocări, „Singura resursă limitată este timpul” şi este important să fii „În pas cu timpurile, dar în propriul ritm”. Un motiv în plus pentru care le mulţumim că au reuşit să îşi facă timp pentru a da curs apariţiei în acest anuar, lor şi celorlalţi 1.600 de manageri ale căror profiluri le-am publicat până acum. Indiferent de cât de mult se va mai scurta timpul în continuare, viitoarele generaţii de tineri manageri vor continua să ne inspire, iar noi vom continua să îi căutăm.

Ioana Matei, Editor, Business MAGAZIN


Metodologie: Anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP include în fiecare an poveştile a 100 de tineri din mediul de business local, în fiecare an diferite faţă de anii anteriori. Criteriile de înscriere includ detalii precum: vârsta de până în 40 de ani (inclusiv), un rol de management într-un departament conectat la activitatea de bază a companiei (o multinaţională de top sau un business antreprenorial cu venituri de peste 1 mil. euro sau cu un model de afaceri atipic), precum şi să nu mai fi apărut în ediţiile anterioare ale catalogului, fie şi activând într-o altă companie. Ordinea prezentării acestor tineri în catalog este aleatorie şi NU reprezintă un clasament.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.