Filmele de la Hollywood îi determină pe adolescenţi să bea mai mult alcool

Postat la 09 martie 2012 55 afişări

Un studiu german realizat pe adolescenţi din şase ţări europene a evidenţiat faptul că scenele din blockbuster-urile produse la Hollywood în care protagoniştii consumă alcool îi determină pe mulţi tineri să consume alcool în exces.

Studiul a fost coordonat de Reiner Hanewinkel de la Instititul pentru terapie şi cercetări în domeniul sănătăţii din oraşul german Kiel şi a fost publicat în revista Pediatrics, informează contactmusic.com. Potrivit autorilor săi, 14% dintre adolescenţi au tendinţa de a consuma alcool în exces, după ce au vizionat un film hollywoodian în care personajele consumă alcool. "Nu ne aşteptam să obţinem un rezultat atât de clar, dar studiul ne arată cât este de influentă această industrie în viaţa unei persoane tinere. Blockbuster-urile de la Hollywood sunt distribuite în lumea întreagă şi ele au un impact serios nu doar asupra adolescenţilor americani, ci şi în străinătate", a declarat Hanewinkel, într-un interviu acordat postului CNN.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
alcool,
hollywood,
alcool,
consum
/actualitate/filmele-de-la-hollywood-ii-determina-pe-adolescenti-sa-bea-mai-mult-alcool-9383980
9383980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.