LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Film de groază cu CDS-uri greceşti

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 februarie 2012 27 afişări

În loc să scadă după ce Grecia a primit acordul pentru noul pachet de credite de 130 mld. euro, costul asigurării contra riscului de credit (CDS) pentru Grecia a crescut pe parcursul saptamanii, trecând de 12.000 de puncte, ceea ce înseamnă mai mult decât dublul nivelului din luna decembrie.

Explicaţia ţine de temerea că înţelegerea prin care creditorii privaţi îşi asumă o pierdere de 53,5% din valoarea portofoliilor de obligaţiuni elene, deşi dată ca voluntară, va fi taxată de agenţiile de rating drept o forţare a mâinii creditorilor, semnificând intrarea Greciei în incapacitate de plată (aşa cum a repetat Fitch) şi va atrage executarea CDS-urilor.

Analiştii apreciază însă că temerea este exagerată, întrucât valoarea contractelor CDS pentru obligaţiunile greceşti este de numai 3,2-4 mld. dolari, suportabilă în orice scenariu pentru băncile emitente.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/film-de-groaza-cu-cds-uri-grecesti-9343043
9343043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.