FELICITĂRI! Doi alpinişti din România, premieră mondială în Himalaya!!! Sunt primii oameni care au reuşit să urce pe varful “Peak 5” (cunoscut şi ca Saldim Peak)

Postat la 05 noiembrie 2016 745 afişări

FELICITĂRI! Doi alpinişti din România, premieră mondială în Himalaya!!! Sunt primii oameni care au reuşit să urce pe varful “Peak 5” (cunoscut şi ca Saldim Peak)

Doi alpinişti din românia au reuşit o performanţă rară. au urcat pe varful “Peak 5” (cunoscut si ca Saldim Peak) fiind primii oameni care reuşesc să calce pe acest vârf izolat.

Pe Facebook, ‎Mihai Si Furia Rosie‎  a scris: „Au reusit!!! Ai nostri au realizat o premiera mondiala in Himalaya!!!

Zsolt Torok si Vlad Capusan au urcat zilele trecute pe varful “Peak 5” (cunoscut si ca Saldim Peak) 6.374m, din zona Makalu, fiind primii oameni care reusesc sa calce pe acest varf izolat, tehnic si salbatic.

Realizarea unei premiere mondiale (“first ascent”) in cel mai inalt lant muntos al planetei reprezinta o performanta remarcabila, o noua pagina de istorie in alpinism!

“Am urcat amandoi varful Peak5, dar la coborare am intampinat vreme foarte dificila. In ultimele cateva zile au fost conditii meteo extreme, temperaturi sub -30 de grade, tot ce am avut electronic la noi a fost compromis de frig, n-am putut lua legatura cu cei de acasa.

 Am si pierdut foarte mult timp din cauza acestor conditii nefavorabile… Acum e totul bine, am coborat amandoi in tabara de baza, totul e OK, iar eu am coborat azi un pic mai mult, pana in satul Yangri Kharka, sa pot da un semn.

Cititi mai multe pe www.romanibuni.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.