Federica Mogherini: UE riscă "dezintegrarea", dacă nu răspunde colectiv la criza migraţiei

Autor: Raluca Manga Postat la 29 octombrie 2015 56 afişări

Uniunea Europeană riscă "dezintegrarea" dacă nu răspunde la nivel colectiv şi cu instrumente "comunitare" la criza migratorie, avertizează Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, informează agenţia Belga, citată de site-ul RTL Info.

Dacă europenii se mulţumesc cu răspunsuri naţionale în faţa unui fenomen european, "criza se va agrava, cu reacţii în lanţ ale opiniilor publice şi guvernelor naţionale, dacă nu ne dotăm cu instrumente pe măsură", a afirmat Mogherini, într-un interviu publicat joi de jurnalul Il Sole 24 Ore.

"Fără aceste instrumente, există riscul dezintegrării", a adăugat aceasta.

Austria a anunţat că va adopta măsuri de securizare a frontierei sale cu Slovenia, care ar putea să includă construirea unui gard - ceea ce ar fi o premieră în spaţiul Schengen - pentru a controla fluxul de imigranţi care alimentează tensiunile între statele Uniunii Europene.

În cadrul unei discuţii telefonice de miercuri cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul austriac, social-democratul Werner Faymann, a recunoscut totuşi că "barierele nu îşi au locul în Europa", fară însă a preciza intenţiile Executivului de la Viena.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
MOGHERINI,
MIGRAŢIE
/actualitate/federica-mogherini-ue-risca-dezintegrarea-daca-nu-raspunde-colectiv-la-criza-migratiei-14866860
14866860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.