Federal Reserve: Economia SUA este vulnerabilă la riscuri semnificative

Postat la 22 septembrie 2011 12 afişări

Federal Reserve a anunţat, după şedinţa de politică monetară de două zile derulată marţi şi miercuri, că va reduce costurile de finanţare din SUA prin extinderea maturităţii medii a titlurilor de Trezorerie din portofoliu, considerând că economia americană este vulnerabilă la riscuri semnificative.

Banca centrală a SUA va extinde maturitatea medie a portofoliului prin achiziţionarea de titluri de Trezorerie SUA pe termen lung în valoare de 400 miliarde de dolari şi vânzarea unui volum similar de titluri pe termen scurt , a anunţat miercuri seară consiliul guvernator al Federal Reserve, transmite Bloomberg. "Este o măsură modestă. Au intrat astfel pe calea relaxării politicii monetare, însă vor deveni mai agresivi dacă vor fi convinşi că creşterea economică nu se va îmbunătăţi", comentează Dean Maki, economist şef pentru SUA la Barclays Capital şi fost economist în cadrul Federal Reserve. Preţurile titlurilor de Trezorerie SUA cu maturitatea la 30 de ani au urcat puternic pe piaţa secundară în aşteptarea achiziţiilor de obligaţiuni pe termen lung de către banca centrală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
federal reserve,
riscuri,
vulnerabil
/actualitate/federal-reserve-economia-sua-este-vulnerabila-la-riscuri-semnificative-8786211
8786211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.