Fed este pe cale sa joace cea mai mare mana de poker din istoria mondiala a politicilor monetare.

Postat la 11 noiembrie 2010 11 afişări

Seful Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, este pe cale sa joace cea mai mare mana de poker din istoria politicilor monetare prin incercarea de a forta China sa renunte la cursul de schimb fix yuan-dolar, considera Peter Navarro, profesor de economie la Universitatea California-Irvine.

Acesta este poker pe mize mari, comenteaza Navarro, intr-un articol postat pe site-ul Reuters.Chiar daca Bernanke nu va lua loc la masa reuniunii G20 din Coreea de Sud, la care participa si China, ca sa-si joace cartea de 600 de miliarde de dolari, destinati sustinerii economiei SUA, fiecare economie participanta la reuniune sufera de pe urma unui curs al yuanului puternic subevaluat, fixat fata de un dolar care se depreciaza rapid din cauza masurilor Fed. Ruperea cursului fix intre moneda Chinei si cea a SUA este cel mai important pas pe care G20 il poate face pentru o recuperare economica robusta si stabilitatea pietelor financiare, afirma profesorul de economie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fed,
Ben Bernanke,
bani,
Peter Navarro
/actualitate/fed-este-pe-cale-sa-joace-cea-mai-mare-mana-de-poker-din-istoria-mondiala-a-politicilor-monetare-7708314
7708314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.