Fed a luat decizia istorică de a stabili o ţintă de inflaţie, de 2%

Postat la 26 ianuarie 2012 14 afişări

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a luat miercuri decizia istorică de a stabili o ţintă de inflaţie, de 2%, o victorie a preşedintelui Ben Bernanke care aduce politica băncii centrale americane mai aproape de cea a celorlalte mari instituţii de profil din lume.

Banca centrală americană a arătat, în prima sa declaraţie privind obiectivele şi strategia sa pe termen lung, că nu este indicat să stabilească o ţintă fixă pentru rata şomajului, întrucât piaţa muncii nu este influenţată în mare măsură de factori monetari, relatează Reuters. Ţinta de inflaţie de 2% corespunde, pe termen lung, cu mandatul băncii centrale, se arată într-un comunicat al Fed, care adaugă că obiectivul va contribui la menţinerea "ferm ancorate" a aşteptărilor legate de inflaţie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fed,
rezerve,
inflatie,
tinta,
Ben Bernanke
/actualitate/fed-a-luat-decizia-istorica-de-a-stabili-o-tinta-de-inflatie-de-2-9176368
9176368
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.