Faţă în faţă cu cea mai grea iarnă din istorie Europa se pregăteşte să stingă lumina: Capitalele europene private din ce în ce mai grav de gazul rusesc iau măsuri drastice

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 04 august 2022 271 afişări

Faţă în faţă cu cea mai grea iarnă din istorie Europa se pregăteşte să stingă lumina: Capitalele europene private din ce în ce mai grav de gazul rusesc iau măsuri drastice

Reducerea drastică a livrărilor de gaze de gaze ruseşti forţează marile capitale europene să adopte tot mai multe măsuri pentru economisirea consumului de energie şi să se pregătească pentru cea mai dificilă iarnă din istoria Europei, scrie Bloomberg.

Spania a lansat noi reguli în acest scop, printre care se numără oprirea iluminării monumentelor, interzicerea iluminării magazinelor după ora 22 şi menţinerea unui prag de temperatură la care clădirile să fie încălzite.

Astfel de resticţii nu sunt un lucru nou pentru Spania, însă extinderea măsurilor de economisire a energiei reflectă frica de o problemă iminentă: o criză energetică de proporţii creată pe fondul politicilor energetice ale Rusiei, lansate ca răspuns la sancţiunile europene.

Pe fondul crizei energetice, UE a venit cu un plan de reducere cu 15% a consumului de gaz.

Berlinul s-a angajat deja să îşi reducă consumul de energie cu 10%, ceea ce a aruncat în întuneric obiective turistice celebre precum Poarta Brandenburg.

Italia şi Grecia au introdus măsuri privind încălzirea din interiorul clădirilor similare cu cele puse pe masă de Spania.

Parisul a ameninţat cu amenzi modeste pe orice consumator de energie care-şi lasă ferestrele deschise când aparatele de aer condiţionat funcţionează.

Problemele energetice ale regiunii sunt agravate şi mai rău de valurile de căldură care lovesc Europa şi de lipsa apei, esenţială pentru transportul combustibilului către centrale electrice germane şi pentru răcirea reactoarelor nucleare franceze.

Pentru francezi, iarna lui 2022 se anunţă una dintre cele mai grele ierni, în contextul în care Parisul s-ar putea confrunta cu pene de curent masive.

Spania se află în una dintre cele mai fericite situaţii, fiind mai puţin dependentă de gazele ruseşti. Operatorii energetici au dat asigurări că în cazul unei închideri totale a robinetului de gaz rusesc ţara poate trece prin iarnă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze,
masuri,
europene,
iarna,
istorie,
europa,
fata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.