Fără precedent. Cancelarul german Olaf Scholz îl ameninţă direct pe Putin: Nu îndrăzniţi să ne atacaţi

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 martie 2022 6898 afişări

Fără precedent. Cancelarul german Olaf Scholz îl ameninţă direct pe Putin: Nu îndrăzniţi să ne atacaţi

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că invazia Ucrainei reprezintă „întoarcerea la imperialism". Scholz a lansat o serie de avertismente la adresa Moscovei: „Nu îndrăzniţi să ne atacaţi".

„Cu toţii trebuie să ne pregătim pentru faptul că avem un vecin care foloseşte violenţa. Şi trebuie să împiedicăm ca acest lucru să devină un cod de practică", a declarat Scholz în timpul unei emisiuni TV, potrivit CNN.

Germania discută achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă, a spus Scholz.

De asemenea, Scholz a lansat o serie de avertismente la adresa Moscovei: „Nu îndrăzniţi să ne atacaţi".

Deşi „Zelenski are dreptate să ceară ajutorul tuturor celor din lume", a spus Scholz, „nu ne vom angaja cu forţe militare - chiar dacă le numiţi trupe de menţinere a păcii - şi nu vom stabili o zonă de interdicţie aeriană". Astfel de măsuri ar fi începutul unei „confruntări uriaşe între NATO şi Rusia", a adăugat el.

„NATO nu va face parte din acest război", a spus el.

NATO se pregăteşte pentru măsuri drastice în cazul în care Rusia ar folosi arme biologice şi chimice, a declarat Scholz.

„Este posibil ca utilizarea armelor biologice şi chimice să nu se întâmple", a spus el, dar a lansat un avertisment direct către Rusia: „Nu îndrăzniţi să o faceţi".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olaf scholz,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.