Facebook va fi detronat? Google a lansat reteaua de socializare Google+

Postat la 29 iunie 2011 51 afişări

Google a lansat reteaua de socializare Google+, cel mai curajos efort de pana acum al companiei de a detrona Facebook si de a-si perpetua dominatia pe internet.

Google a incercat de mai multe ori, fara succes, sa-si contureze o prezenta solida pe piata retelelor sociale. Google+ reprezinta cea mai ambitioasa incercare a companiei in aceasta directie de la inceputul mandatului de director general al lui Larry Page, in luna aprilie. Page a introdus retelele sociale printre prioritatile Google, a carui pozitie ca principala poarta de acces catre informatia online este amenintata de popularitatea tot mai mare a serviciilor ca Facebook si Twitter.

"In trecut si-au permis sa faca greseli cu initiativele de socializare. Nu mai au acest lux. Companiile care au succes in zona sociala a internetului vor castiga vizitatorii si accesarile, vor obtine fidelitatea utilizatorilor si, in final, banii din publicitate care sunt acum atat de importanti pentru Google", comenteaza Ray Valdes, analist la Gartner.

Platforma Google+ este disponibila pentru testare, iar structura este similara cu cea a Facebook, construita in jurul fotografiilor de profil si al fluxurilor de informatii despre prietenii utilizatorului si despre subiectele care il intereseaza.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Facebook,
Google+,
internet,
online,
retea,
social media
/actualitate/facebook-va-fi-detronat-google-a-lansat-reteaua-de-socializare-google-8409357
8409357
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.