Facebook poate copia scrisul cu ajutorul inteligenţei artificiale. Este nevoie de un singur cuvânt scris de mână

Postat la 15 iunie 2021 82 afişări

Facebook poate copia scrisul cu ajutorul inteligenţei artificiale. Este nevoie de un singur cuvânt scris de mână

Facebook a prezentat TextStyleBrush, un proiect de cercetare care poate copia stilul textului dintr-o fotografie, cu un singur cuvânt scris de mână, folosid inteligenţa artificială.

Compania susţine că TextStyleBrush, care poate edita şi înlocui textul din imagini, este primul sistem „nesupravegheat” de acest gen care poate recunoaşte atât tipurile de caractere, cât şi scrisul de mână.

Imaginile generate de AI au avansat într-un ritm vertiginos şi au aplicaţii comerciale evidente, cum ar fi traducerea fotorealistă a limbilor în realitate augmentată (RA). Dar construirea unui sistem suficient de flexibil pentru a înţelege nuanţele textului şi scrisului de mână este o provocare dificilă, deoarece înseamnă înţelegerea stilurilor nu doar pentru tipografie şi caligrafie, ci şi pentru transformări precum rotaţii, text curbat, deformări etc.

TextStyleBrush funcţionează la fel ca instrumentele de scriere din programele de text, numai că, în acest caz, se redă stilul textului din imagini, potrivit Facebook.

După cum observă Facebook, sistemele de training precum TextStyleBrush implică de obicei date adnotate care învaţă sistemul să clasifice pixeli individuali fie ca obiecte „în prim plan”, fie în „fundal”. Scrierea de mână poate avea o lăţime de un pixel sau mai puţin, iar colectarea datelor de formare de înaltă calitate necesită etichetarea prim-planurilor şi fundalurilor, potrivit VB.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
inteligenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.