Fă-ţi şi tu chestionarul la care doar unu din 100 de români a răspuns corect

Postat la 31 iulie 2010 23 afişări

Portretul unei ţări. Mulţi români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, că pe vremea dinozaurilor trăiau oameni sau că horoscopul este "foarte ştiinţific".

Românii se numără printre cei mai încrezători europeni în beneficiile ştiinţei, ceea ce nu-i împiedică pe 42% dintre ei să creadă că Soarele se învârte în jurul Pământului. Alţi 35% cred că virusul HIV poate fi luat dacă beau apă după o persoană infectată. Proiectul "Ştiinţă şi societate. Interese şi percepţii ale publicului privind cercetarea ştiinţifică şi rezultatele cercetării", coordonat de sociologul Lazăr Vlăsceanu, este menit să afle cât de familiarizat este publicul românesc cu evoluţiile ştiinţifice şi în ce măsură este capabil să înţeleagă ultimele descoperiri.

Doar 1% dintre românii care au participat la studiul "Românii şi ştiinţa" au răspuns corect la toate întrebările de mai jos.

Verifică-ţi şi tu cunoştinţele pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
romani,
superstitii,
cunoastere,
chestionar
/actualitate/fa-ti-si-tu-chestionarul-la-care-doar-unu-din-100-de-romani-a-raspuns-corect-6748622
6748622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.