ExxonMobil şi OMV Petrom încep forajul la o nouă sondă în Marea Neagră

Postat la 21 iulie 2014 48 afişări

ExxonMobil Exploration and Production Romania, din grupul american ExxonMobil, şi OMV Petrom, din grupul austriac OMV, încep forajul în apa de mare adâncime a blocului Neptun din Marea Neagră, unde cele două companii au descoperit gaze în 2012.

ExxonMobil şi OMV Petrom încep forajul la o nouă sondă în Marea Neagră

 Datele colectate în timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea şi viabilitatea comercială a zăcământului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino-1, în anul 2012, potrivit unui comunicat comun al celor două companii.

Noua sondă unde va începe forajul, denumită Domino-2, este situată la aproximativ 200 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 800 de metri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/exxonmobil-si-omv-petrom-incep-forajul-la-o-noua-sonda-in-marea-neagra-12947266
12947266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.