Kerry i-a exprimat lui Lavrov preocuparea SUA privind limitarea accesului la locul prăbuşirii avionului

Autor: Gaidau Ion Postat la 20 iulie 2014 31 afişări

Secretarul de Stat american, John Kerry, i-a exprimat omologului său rus, Serghei Lavrov, "profunda preocupare" a Washingtonului în legătură cu condiţiile de acces ale anchetatorilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina, relatează AFP.

"Statele Unite sunt foarte preocupate de faptul că, pentru a doua zi consecutiv, anchetatorilor internaţionali şi OSCE li s-au refuzat un acces adecvat la locul prăbuşirii", anunţă Departamentul de Stat, informând că o discuţie telefonică pe această temă a avut loc între cei doi oficiali.

După 48 de ore de la prăbuşirea avionului care asigura zborul între Amsterdam şi Kuala Lumpur, foarte probabil doborât de o rachetă, cu 298 de persoane la bord, între care 192 de olandezi, rebelii împiedică accesul la locul prăbuşirii.

În plus, şeful diplomaţiei americane a evocat "îngrijorarea" Washingtonului în legătură cu "informaţii potrivit cărora rămăşiţele unor victime şi resturi (ale avionului) au fost distruse sau retrase în mod neadecvat de la locul" prăbuşirii avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines.

Kerry a îndemnat Moscova să ia imediat măsuri pentru "reducerea tensiunilor în Ucraina" şi să facă astfel încât separatiştii proruşi să depună armele.

Anterior, Ministerul rus de Externe a dat asigurări într-un comunicat că Serghei Lavrov şi John Kerry au convenit asupra punerii în aplicare pe teren a "tuturor condiţiilor necesare pentru a permite accesul echipei de experţi internaţionali".

În plus, cei doi diplomaţi au căzut de acord asupra "necesităţii unei anchete internaţionale echitabile, deschise şi independente", a mai anunţat diplomaţia rusă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
UCRAINA,
RUSIA
/actualitate/kerry-i-a-exprimat-lui-lavrov-preocuparea-sua-privind-limitarea-accesului-la-locul-prabusirii-avionului-12944209
12944209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.