Cea mai sângeroasă zi din ofensiva israeliană: Peste 120 de palestinieni, ucişi duminică în Fâşia Gaza. Bilanţul total - 438 de morţi

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 iulie 2014 21 afişări

Peste 120 de palestinieni au fost ucişi de bombardamentele armatei israeliene la o periferie a oraşului Gaza, duminică, în ziua cea mai sângeroasă a conflictului, în care 13 militari israelieni au murit, de asemenea, iar unul a fost răpit, potrivit Hamas, afirmaţie dezminţită însă de Israel. Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "numărul tot mai mare de morţi" în Gaza şi a anunţat că şeful diplomaţiei americane, John Kerry, va merge la Cairo luni şi va încerca să găsească un "armistiţiu imediat", relatează AFP.

Liderii palestinieni şi Liga Arabă au acuzat Israelul de comiterea unei "crime de război" prin atacarea periferiei Shejaiya, în timp ce secretarul ONU Ban Ki-moon a început un turneu în regiune pentru a încerca să pună capăt conflictului care a ucis deja 476 de palestinieni de la începutul campaniei israeliene, la 8 iulie.

La rândul său, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă, duminică seara, la New York, la cererea Iordaniei, membră a Consiliului, după un apel în acest sens lansat de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

UPDATE 22:45 Mahmoud Abbas solicită o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, aflat în vizită în Qatar, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, după ce cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi în urma unor atacuri israeliene, duminică, în Fâşia Gaza, relatează AFP.

"Fac apel la ţinerea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU", a declarat Abbas într-o alocuţiune televizată.

Situaţia din Fâşia Gaza este "insuportabilă", a apreciat preşedintele palestinian.

Cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza, duminică, au anunţat surse din cadrul serviciilor de salvare.

"Cel puţin 100 de persoane au fost ucise astăzi", a anunţat pentru AFP Achraf al-Qoudra, purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare palestiniene din Fâşia Gaza.

Potrivit unui ultim bilanţ, cel puţin 438 de palestinieni au fost ucişi de la începutul conflictului în Fâşia Gaza, la 8 iulie.

În rândurile israelienilor, 13 militari ai brigăzii Golani au fost ucişi în ultimele 24 de ore în Fâşia Gaza, ridicând la 18 numărul militarilor morţi de la începutul ofensivei.

UPDATE 21:14 Cel puţin zece palestinieni au fost ucişi în urma unor atacuri israeliene

Cel puţin zece palestinieni, printre care şi o adolescentă, au fost ucişi, duminică seara, în urma unor atacuri israeliene în Fâşia Gaza, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează AFP.

Opt persoane au fost ucise în urma unui raid aerian care a vizat un imobil de locuit din centrul oraşului Gaza, a precizat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Achraf al-Qoudra.

Cu puţin timp înainte de acest raid, o adolescentă în vârstă de 15 ani a fost ucisă, iar alţi patru palestinieni răniţi de tiruri de artilerie israeliene, la Beit Lahiya, în nordul Fâşiei Gaza, potrivit lui al-Qoudra.

În cele din urmă, un bărbat a fost ucis în urma unui atac israelian efectuat la est de Khan Younes, în sudul enclavei palestiniene, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Aceste zece noi decese ridică la 97 numărul palestinienilor ucişi duminică în Fâşia Gaza, ziua cea mai sângeroasă, şi la 435 de la începutul ofensivei israeliene, la 8 iulie.

UPDATE 18:35 Treisprezece militari israelieni au murit în confruntările din Fâşia Gaza - Ynetnews

Treisprezece militari israelieni au murit, în ultimele 24 de ore, în confruntările cu militanţi Hamas, în Fâşia Gaza, anunţă Ministerul israelian al Apărării, citat de site-ul Ynetnews.

În acest context, bilanţul victimelor confruntărilor din Fâşia Gaza a ajuns la 15 morţi, de partea israeliană. Bilanţul precedent era de şase morţi.

Bombardamentele israeliene s-au intensificat în cursul nopţii, în pofida eforturilor pentru ajungerea la un acord.

Cel puţin 62 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi 500 au fost răniţi în cartierul Shajaya din oraşul Gaza.

De partea israeliană, bilanţul este de şase morţi - doi civili şi patru militari.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, este aşteptat duminică în regiune, iar în Qatar este programată o întrevedere între preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi liderul mişcării teroriste Hamas, Khaled Meshaal.

Israelul a avertizat în cursul nopţii că va intensifica ofensiva terestră lansată joi, în scopul neutralizării infrastructurii organizaţiei Hamas, care a tras mii de rachete spre Israel, provocând moartea a trei persoane.

Printre cele 425 de persoane ucise în operaţiunile bombardamentele israeliene se numără 112 minori, 41 de femei şi 25 de vârstnici.

Autoritatea Palestiniană şi Liga Arabă acuză Israelul de comiterea unui "masacru atroce" în Fâşia Gaza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
FÂŞIA GAZA,
/actualitate/cea-mai-sangeroasa-zi-din-ofensiva-israeliana-peste-120-de-palestinieni-ucisi-duminica-in-fasia-gaza-bilantul-total-438-de-morti-12947127
12947127
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.