Explozii auzite la Kiev, în timp ce trupele ruseşti se apropie de capitala Ucrainei

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 martie 2022 21 afişări

Explozii auzite la Kiev, în timp ce trupele ruseşti se apropie de capitala Ucrainei

Echipele CNN din Kiev au raportat că au auzit explozii în primele ore ale dimineţii de sâmbătă. Nu este clar dacă exploziile au fost lovituri ruseşti sau ucrainene.

Luptele continuă la periferia capitalei ucrainene, administraţia oraşului afirmând că zonele din nord rămân cele mai periculoase, inclusiv suburbiile Bucha, Irpin şi Hostomel, precum şi districtul Vyshorod, la nord de Kiev.

Luptele s-au intensificat, de asemenea, în Brovary, dincolo de râul Nipru, la est de oraş.

Pe măsură ce forţele ruseşti presează din mai multe direcţii, pare că intenţia este de a înconjura complet oraşul, de a înfometa oraşul, de a bombarda oraşul şi apoi, în cele din urmă, de a încerca să răstoarne guvernul (pe Volodimir Zelenski)", a declarat un corespondent CNN.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pentru CNN că oraşul dispune de resurse - inclusiv alimente şi provizii medicale - doar pentru una sau două săptămâni.

„Forţele ucrainene sunt peste tot" în Kiev, spune corespondentul CNN: „Au săpat poziţii defensive de-a lungul tuturor arterelor principale care duc în oraş, au pus capcane pentru tancuri în jur. Acesta este un oraş puternic fortificat acum. Şi chiar dacă forţele ruseşti vor reuşi să-l încercuiască, va fi o bătălie puternică”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kiev,
explozii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.