Explicaţia dată de NASA pentru punctul luminos fotografiat pe Marte

Postat la 10 aprilie 2014 59 afişări

Un punct luminos apărut în câteva fotografii realizate pe Marte de robotul american Curiosity, pe 2 şi 3 aprilie, nu are nimic misterios şi nu reprezintă semnul care ar atesta prezenţa marţienilor, a afirmat, miercuri, agenţia spaţială americană (NASA).

Explicaţia dată de NASA pentru punctul luminos fotografiat pe Marte

 Acest fenomen, care a generat numeroase speculaţii fanteziste pe internet, inclusiv teorii despre existenţa extratereştrilor, ar fi fost de fapt "reflexia luminii Soarelui pe o rocă sau raze cosmice care au căzut direct pe senzorul camerei foto", a precizat Justin Maki, cercetător la Jet Propulsion Laboratory, coordonatorul echipei care a fabricat camera foto şi sistemul de navigaţie de pe Curiosity.

"Acestea sunt explicaţiile cele mai probabile", a adăugat el, într-un comunicat publicat pe site-ul NASA.

"În miile de imagini pe care le primim de la Curiosity, vedem puncte strălucitoare aproape în fiecare săptămână", a subliniat acelaşi cercetător.

Roverul Curiosity a realizat acele imagini imediat după ce a ajuns într-o zonă denumită "Kimberley".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/explicatia-data-de-nasa-pentru-punctul-luminos-fotografiat-pe-marte-12446532
12446532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.