Experţi: ATENTATUL de la BOSTON poate marca începutul unui nou tip de terorism

Postat la 24 aprilie 2013 17 afişări

Atentatul de la Boston arată cât este de dificilă, dacă nu imposibilă, evitarea actelor teroriste comise de către persoane izolate, dar hotărâte, în pofida unor indicii privind alunecarea spre extremism a lui Tamerlan Ţarnaev, care era cunoscut FBI-ului, apreciază experţii.

Experţi: ATENTATUL de la BOSTON poate marca începutul unui nou tip de terorism

 Fraţii Ţarnaev sunt suspectaţi că au comis atentatul, care s-a soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor 264 în timpul maratonului de la Boston, cu ajutorul unor simple oale sub presiune umplute cu bile metalice şi cuie şi a unui exploziv artizanal.

Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, ucis în cursul urmării lansate de poliţie, a fost acuzat de fratele mai mic, Djohar, că a organizat atacurile, deoarece "a vrut să impiedice ca islamul să fie atacat", potrivit unei surse guvernamentale citate de CNN.

De pe patul de spital, tânărul, în vârstă de 19 ani, le-a spus anchetatorilor că nu au beneficiat de sprijin financiar şi nu au avut legături cu grupări teroriste străine, potrivit ABC.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/experti-atentatul-de-la-boston-poate-marca-inceputul-unui-nou-tip-de-terorism-10792742
10792742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.