Expert ONU: există motive întemeiate pentru a crede că în Gaza au fost comise acte de genocid

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 martie 2024 31 afişări

Un expert independent, numit de ONU pentru a monitoriza situaţia din Gaza, susţine că există motive întemeiate pentru a crede că au fost comise acte de genocid. Israelienii au ripostat vorbind despre o „denaturare scandaloasă” a convenţiilor internaţionale.

Expert ONU: există motive întemeiate pentru a crede că în Gaza au fost comise acte de genocid

Francesca Albanese este o specialistă independentă numită de ONU să monitorizeze drepturile omului în Gaza. Ea spune că există motive rezonabile să se creadă că Israelul a comis „acte de genocid” în Gaza, potrivit BBC.

Israelul a emis o declaraţie prin care condamnă raportul său şi îl cataloghează drept „o denaturare scandaloasă” a Convenţiei de genocid.

Albanese îşi va prezenta raportul Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU marţi după-amiază. La dezbatere vor participa şi vor ţine discursuri un reprezentant la Israelului, palestinieni şi rudele ostaticilor israelieni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
genocid,
gaza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.