EXCLUSIV - Cioloş: Laptele vărsat în câmp, un gest extrem. "Iresponsabilitatea" pune lacătul pe ferme

Postat la 22 martie 2013 18 afişări

Producătorii români de lapte sunt victimele unei ofensive privind calitatea şi siguranţa produselor locale, laptele vărsat pe câmp fiind gestul extrem al unor fermieri care pot falimenta din cauza "iresponsabilităţii altora", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, comisarul european Dacian Cioloş.

EXCLUSIV - Cioloş: Laptele vărsat în câmp, un gest extrem. "Iresponsabilitatea" pune lacătul pe ferme

 "Producătorii de lapte români culeg, în covârşitoarea lor majoritate pe nedrept, rezultatele câtorva săptămâni în care consumatorii au fost bombardaţi cu informaţii despre scandaluri legate de calitatea şi siguranţa produselor româneşti. Laptele vărsat în câmp este un gest extrem al unor oameni care şi-au făcut treaba corect şi care se văd în situaţia de a pune lacătul pe ferme din cauza iresponsabilităţii altora", a spus, pentru MEDIAFAX, comisarul european al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Cioloş cred că "fără consumatori încrezători în ceea ce cumpără, agricultorii oneşti nu au nicio şansă" şi că această "situaţie nfericită" obligă la căutarea de soluţii.

El consideră că problema încrederii în produsele naţionale trebuie abordată "frontal", printr-un "sistem agroalimentar performant local" şi a remarcat faptul că în România "încrederea consumatorilor se construieşte încă în mare parte pe activitatea şi pe legitimitatea autorităţilor de control", condiţie necesară, dar nu suficientă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/exclusiv-ciolos-laptele-varsat-in-camp-un-gest-extrem-iresponsabilitatea-pune-lacatul-pe-ferme-10684319
10684319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.