Eurostat: Românii generează cele mai puţine deşeuri din plastic din Uniunea Europeană

Postat la 23 aprilie 2018 57 afişări

România se află pe primul loc între ţările din Uniunea Europeană care generează cele mai puţine deşeuri municipale, cu 261 de kg/locuitor, estimate prin sistemul de gestionare al gunoaielor, arată un raport Eurostat.

Eurostat: Românii generează cele mai puţine deşeuri din plastic din Uniunea Europeană

După România se clasează Polonia cu 307 kg/locuitorşi Cehia cu 399 kg/locuitore, iar la polul opus, pe primul loc la generarea deşeurilor municipale se află Danemarca cu 777 de kg/locuitor, Malta cu 647 kg/locuitor şi Cipru cu 640 kg/locuitor.

„În medie, în Uniunea Europeană se produc până la 15,8 milioane de tone de deşeuri de ambalaje din plastic într-un an, care corespund greutăţii aproximative a 83 de balene, 3.160 de elefanţi sau 19.504 de cai”, arată raportul.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, cantitatea de deşeuri de plastic generată pe persoană a variat de la 12 kg în Croaţia până la 60 kg în Irlanda, această sumă crescând constant în ultimul deceniu pentru toate statele membre.

Aproximativ 40% din aceste deşeuri sunt reciclate, cu cele mai mari cote în Slovenia (63%) şi cele mai scăzute în Finlanda (24%).

„Producţia şi consumul reprezintă doi dintre paşii esenţiali ai economiei circulare”, arată raportul Eurostat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.