Prima ţară europeană afectată grav de războiul SUA-Rusia. În curând riscă să rămână fără bani

Postat la 30 aprilie 2018 151 afişări

Sancţiunile Statelor Unite care-i vizează pe miliardarii ruşi au declanşat un exod al numerarului din Letonia, un stat al cărui sistem bancar s-a confruntat cu probleme privind spălarea de bani, relatează Bloomberg.

Prima ţară europeană afectată grav de războiul SUA-Rusia. În curând riscă să rămână fără bani

Preşedintele Statelor Unite a sancţionat zilele trecute 24 de ruşi, inclusiv oligarhi şi oficiali guvernamentali, sub acuzaţia că au participat la atacurile Rusiei împotriva democraţiilor occidentale, potrivit Reuters.

Sancţiunile SUA au lovit interesele de afaceri ale miliardarilor, inclusiv pe cele ale companiei Rusal - cel mai mare producător mondial de aluminiu - care figurează pe lista entităţilor sancţionate, pierzând aproximativ 60% din valoarea sa de la publicarea anunţului.

Fondurile străine au părăsit deja Letonia după ce, zilele trecute, guvernatorul Băncii Naţionale a Letoniei şi membru în boardul Băncii Centrale Europene a fost reţinut, fiind acuzat de corupţie, fapt ce a dus la retragerea investitorilor străini din Letonia, relatează Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.