Eurostat: România a înregistrat a doua cea mai mică rată a inflaţiei din UE, în februarie

Postat la 17 martie 2017 71 afişări

România a înregistrat a doua cea mai mică inflaţie dintre statele Uniunii Europene (UE), de 0,5%, după Irlanda, la polul opus situându-se Estonia şi Belgia, potrivit raportului Eurostat publicat joi.

Eurostat: România a înregistrat a doua cea mai mică rată a inflaţiei din UE, în februarie

În februarie 2017, cele mai scăzute rate anuale au fost înregistrate în Irlanda (0,3%), România (0,5%), Bulgaria şi Danemarca (0,9%). Cele mai mari rate anuale au fost raportate în Estonia (3,4%), Belgia (3,3%), Letonia şi Lituania (3,2%).

Comparativ cu ianuarie 2017, inflaţia anuală a scăzut în trei state membre UE şi a crescut în 24.

Impactul semnificativ asupra zonei euro a fost generat de combustibilul pentru transport (+0,6 puncte procentuale - pp), legume (+0.25 pp), în timp ce telecomunicaţiile (-0,10) şi articolele de îmbrăcăminte (-0,07 pp) au avut cel mai mare impact negativ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.