Eurobarometru: România are procent mare de angajaţi "plătiţi la plic" - 7%. Media UE este de 3%

Postat la 25 martie 2014 41 afişări

România are un procent ridicat de angajaţi cu "remuneraţie parţială în plic", 7 la sută, faţă de media Uniunii Europene, care este de trei la sută, cel mai mare procent - 11 la sută - fiind înregistrat în Letonia, potrivit Eurobarometrului publicat luni.

Eurobarometru: România are procent mare de angajaţi "plătiţi la plic" - 7%. Media UE este de 3%

 Aproximativ unul din zece europeni (11 la sută) admite că, în anul precedent, a cumpărat bunuri sau servicii care implică muncă la negru, în timp ce patru la sută recunosc că ei înşişi au fost plătiţi "la negru", în schimbul unei munci fără forme legale.

În plus, unul din 30 (3 la sută) a fost plătit parţial în numerar de către angajatorul său - "remuneraţie în plic", conform aceluiaşi Eurobarometru.

"Acestea sunt câteva dintre constatările unui sondaj Eurobarometru, care arată că munca la negru continuă să fie larg răspândită în Europa, deşi amploarea şi percepţia problemei variază de la o ţară la alta", precizează CE, într-un comunicat.

Potrivit Eurobarometrului, România face parte dintre statele membre cu procent ridicat de "angajaţi cu remuneraţie în plic", fiind înregistrat un procent mult mai mare decât media înregistrată în UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eurobarometru-romania-are-procent-mare-de-angajati-platiti-la-plic-7-media-ue-este-de-3-12326520
12326520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.