Euro scade la minimul ultimelor 14 luni faţă de dolar, după acordul UE - Cipru

Postat la 18 martie 2013 19 afişări

Euro a coborât la minimul ultimelor 14 luni faţă de dolar, după ce taxa impusă de UE pentru depozitele bancare din Cipru, în schimbul programului de ajutor financiar, riscă să agraveze criza datoriilor din Europa.

Euro scade la minimul ultimelor 14 luni faţă de dolar, după acordul UE - Cipru

 "Cea mai mare temere este că ar putea avea loc un efect de domino, ceea ce trage euro în jos. Ce nu înţelege piaţa este că cei care îşi retrag banii ar putea să îi plaseze în altă parte în zona euro, astfel că nu cred că este rău pentru euro", a declarat Douglas Borthwick, director general la Chapdelaine & Co. în New York, relatează Bloomberg.

Euro este în scădere la bursa din New York cu 1,1%, la 1,2928 dolari pe unitate, după ce a coborât cu până la 1,5%.

Imaginile cu ciprioţii stând la coadă la ATM-uri pentru retragerea banilor au provocat temeri legate de fuga capitalului şi riscă să perturbe calmul instaurat în piaţă de când Banca Centrală Europeană s-a angajat în septembrie anul trecut să susţină ţările cu probleme financiare.

Moody’s a avertizat luni că termenii acordului pentru Cipru sunt negativi pentru deponenţii europeni şi ar putea afecta ratingurile băncilor din regiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/euro-scade-la-minimul-ultimelor-14-luni-fata-de-dolar-dupa-acordul-ue-cipru-10675014
10675014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.