Euro Insol: Uztel a ieşit din insolvenţă, după patru ani de reorganizare

Postat la 06 martie 2017 149 afişări

Tribunalul Dolj a decis ieşirea din insolvenţă a producătorului de utilaje petroliere, Uztel SA, constatând îndeplinirea obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare, potrivit unui comunicat transmis de administratorul judiciar Euro Insol.

Euro Insol: Uztel a ieşit din insolvenţă, după patru ani de reorganizare

„Prin hotărârea pronunţată în data de 03.03.2017 Tribunalul Dolj a dispus închiderea procedurii reorganizării judiciare faţă de Uztel SA., constatând îndeplinirea obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare”, potrivit documentului citat.

„Ca urmare a unui management defectuos la 6 septembrie 2010 societatea a fost nevoită să-şi declare starea de insolvenţă. Uztel era într-o vădită incapacitate de plată, acumulând datorii de peste 74 milioane lei. Înregistra restanţe la plata salariilor pe ultimele cinci luni, restanţe către furnizorii de utilităţi şi materii prime. Societatea se confrunta cu o lipsă acută de comenzi ceea ce a condus la încetarea producţiei, neplata impozitelor către bugetul consolidat şi a ratelor către bănci şi firmele de leasing. La data deschiderii procedurii, disponibilităţile băneşti ale societăţii erau de 102.634 lei. Prin implementarea unor măsuri de management adecvate am reuşit să reducem costurile de producţie, să redefinim şi să optimizăm fluxurile şi procesele de producţie”, a declarat Remus Borza, fost practician coordonator al Euro Insol, administratorul judiciar al Uztel S.A..

„Pe perioada derulării planului de reorganizare, ianuarie 2013-februarie 2017, Uztel a reuşit să-şi plătească atât creditorii înscrişi în tabelul definitiv de creanţe, cât şi creanţele curente către furnizori, salariaţi şi bugete. În reorganizare, Uztel a făcut plăţi de peste 430 milioane lei”, a adăugat Remus Borza.

Uztel reprezintă prima subsidiară din Europa a colosului industrial american Standard Oil Company. În 1904 se înfiinţează la Ploieşti Compania Româno-Americană, fiind primul producător de echipament petrolier din Europa. În anul 1950, Ateliere mecanice ale Societăţii Româno Americane au devenit compania UZTEL. În anul 2004, UZTEL S.A. a fost privatizată.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.