Euro bate pasul pe loc la cursul BNR de marţi, după ce ieri a atins maximul ultimelor două luni

Autor: Monica Juganaru Postat la 04 iunie 2013 45 afişări

Moneda naţională s-a apreciat uşor în prima parte a sesiunii interbancare de marţi, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă în scădere, după ce luni a atins cel mai ridicat nivel din ultimele aproape două luni.

În şedinţa interbancară precedentă, cursul a fost de 4,4090 lei/euro.

Leul s-a apreciat şi în raport cu dolarul american, rata de referinţă coborând cu 1,97 bani, la 3,3649 lei/dolar. Luni, referinţa pentru dolar a fost de 3,3846 unităţi, reprezentând cel mai înalt nivel începând cu 8 aprilie.

În acelaşi timp, cursul de referinţă pentru francul elveţian a continuat să crească, ajungând la 3,5465 lei/franc, un nou maxim din 2 mai.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

La deschiderea şedinţei de marţi, euro a fost cotat 4,4050 - 4,4080 lei/euro, aproape de închiderea de luni, de 4,4078 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au scăzut uşor, în cadrul unor tranzacţii cu volume reduse, astfel că la mijlocul sesiunii băncile tranzacţionau euro aproape de 4,4 lei.

Dobânzile afişate marţi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele pe termen de o zi se plasau la 3,53 - 4,03%, după ce luni au fost la 3,86% - 4,36% pe an. În acelaşi timp, randamentele la o săptămână erau de 3,66 - 4,16% pe an.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CURS,
BNR,
/actualitate/euro-bate-pasul-pe-loc-la-cursul-bnr-de-marti-dupa-ce-ieri-a-atins-maximul-ultimelor-doua-luni-10926251
10926251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.