Euforie la Cairo: candidatul islamiştilor câştigă alegerile prezidenţiale din Egipt (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 iunie 2012 30 afişări

Mohamed Morsi, candidatul partidului înfiinţat de Frăţia Musulmană, a câştigat alegerile prezidenţiale din Egipt, conform rezultatelor anunţate, duminică, de Comisia Electorală Supremă de la Cairo şi preluate de presa internaţională.

Morsi a câştigat cu 51,7% (13,2 mil. voturi) în faţa lui Ahmed Shafik, candidatul taberei militarilor, care a obţinut 48% (12,3 mil. voturi).

Anunţul Comisiei, făcut public după mai multe amânări succesive care au tensionat puternic opinia publică din ţară, a determinat o euforie generală în celebra Piaţă Tahrir din Cairo, unde suporterii lui Morsi s-au adunat din nou, de câteva zile încoace, cerând demilitarizarea puterii şi o numărătoare corectă a alegerilor.

Momentul anunţării rezultatelor:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/euforie-la-cairo-candidatul-islamistilor-castiga-alegerile-prezidentiale-din-egipt-video-9777838
9777838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.