Este oficial: Pavăl Holding intră în acţionariatul Farmacia Tei. Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia

Autor: Bogdan Alecu Postat la 20 iulie 2022 248 afişări

Este oficial: Pavăl Holding intră în acţionariatul Farmacia Tei. Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Pavăl Holding intră în acţionariatul companiilor Farmacia Tei şi Bebetei Investments Group.

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială locală după cifra de afaceri, preiau astfel un pachet minoritar de 30% din acţiuni în cadrul grupului format din Farmacia Tei şi Bebe Tei. Vânzătorul este Roxana Maftei, antreprenoarea care a dezvoltat acest business, unul dintre cele mai dinamice de pe piaţa locală.

Pavăl Holding S.R.L. a achiziţionat 30% din capitalul social al companiilor Farmacia Tei S.R.L. şi Bebetei Investments Group S.R.L. şi va controla firmele, împreună cu Roxana Maftei.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial

Lanţul de farmacii Tei a finalizat anul trecut cu afaceri de 872 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Pentru 2022 compania şi-a propus o creştere de 20% a cifrei de afaceri. Farmacia Tei cuprinde cinci magazine în Capitală şi unu în Constanta. Lanţul va continua extinderea şi în acest an, fiind programate noi deschideri în Bucuresti, dar şi în provincie. Şi afacerile Bebe Tei au crescut anul trecut cu 17,8%, până la 444 milioane de lei, potrivit oficialilor companiei.

Cele două părţi nu au făcut publică valoarea tranzacţiei.

În ediţia din 2021 a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, compania Farmacia Tei SRL era evaluată la 200 mil. euro, plus 32%.

Evaluarea ia în calcul rezultatele pe 2020, deci între timp valoarea e posibil să fi crescut ţinând cont de rezultatele pe anul trecut. Totodată, nu e inclus aici businessul Bebe Tei.

Dedeman este liderul retailului de bricolaj, cu aproape 60 de magazine şi o cifră de afaceri de 9,1 miliarde de lei în 2020. Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl au construit în jurul Dedeman cel mai puternic grup antreprenorial românesc, dar şi cea mai profitabilă companie mare din regiunea Europei de Sud-Est.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.