Este oficial: Noul program „Prima casă” a primit undă verde. Care sunt condiţiile

Postat la 08 octombrie 2019 1309 afişări

Este oficial: Noul program „Prima casă” a primit undă verde. Care sunt condiţiile

Comisia de buget din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un raport favorabil, cu amendamente, pentru proiectul de modificare a Programului "Prima Casă". Deputaţii din Comisie au introdus şi condiţii favorabile la acordarea creditelor pentru persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile.

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 14 voturi "pentru", un raport favorabil pentru propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ”Prima casă”, precum şi pentru aprobarea unor măsuri de aplicare acestuia.

Modificările aduse programului guvernamental "Prima casă" vizează nu doar modificarea condiţiilor în care vor fi acordate creditele, ci şi categoriile de beneficiari care le vor putea accesa.

Conform unor amendamente propuse de către deputata independentă Oana Bîzgan, persoanele din categoriile vulnerabile vor putea accesa creditele pentru achiziţionarea locuinţei şi vor beneficia de condiţiile necesare astfel încât să fie asigurat principiul egalităţii de şanse. Schimbarea principală venită din partea Oanei Bîzgan face referire la extinderea termenului de „venit eligibil”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prima casa,
program,
conditii,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.