Este oficial, Iohannis a promulgat legea chiar astăzi. Milioane de români vor primi bani în plus

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 iunie 2022 398 afişări

Este oficial, Iohannis a promulgat legea chiar astăzi. Milioane de români vor primi bani în plus

Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea valorii tichetelor de masă la 30 de lei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii care prevede că voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru plata taberelor pentru copii, iar valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.

Şeful statului a semnat decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Legea are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.

De asemenea, proiectul prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputaţilor Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost „pentru a compensa, măcar parţial, creşterea preţurilor”.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 238 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi şase abţineri.

De asemenea, şeful statului a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
lege,
promulgare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.